Internet in Spanje tijdens de vakantie

Je gaat met vakantie naar Spanje. Misschien in een appartement in Lloret de Mar? Of heb je een villa gehuurd op Benidorm? Of zit je in een tentje op de camping ergens langs de Costa Brava? Heb je geluk dan heeft het appartement, de flat, de villa, het huisje of de camping een goede Wifi verbinding voor jou (misschien tegen een kleine extra betaling). Maar in de meeste gevallen is de aanwezige wifi gewoonweg slecht of er is helemaal geen internet in Spanje tijdens jouw vakantie. Dat is natuurlijk geen optie, dus wat zijn de oplossingen om te kunnen internetten in Spanje?

Mobiel internet in Spanje

Heb je een mobiel abonnement van een Nederlandse provider dan biedt deze in de meeste gevallen voor veel Europese landen ook mobiele data in het buitenland. De grote providers hanteren voor Europese landen waaronder Spanje geen andere limieten. Dus heb je in Nederland 4GB data in jouw abonnement dan kun je die 4 Gigabyte ook in Spanje gebruiken zonder beperkingen.

LET OP: bij abonnementen met onbeperkte data heb je vaak wel een uitzondering, dan hanteren ze voor het buitenland een fair-use policy en dat houdt in dat er wel een maximum is qua data verbruik (bijvoorbeeld 20 GB). Controleer de website van jouw GSM abonnement provider. Neem bijvoorbeeld Tele2 Sim Only. Bij Tele2 zijn de bundels voor bellen / SMS- en data ook geldig in de EU. Echter bij Tele2 hebben mensen met de 20GB databundel in Spanje een limiet van 16GB per maand. Heb je bij Tele2 een Unlimited Data abonnement dan heb je in Spanje toch slechts maximaal 20GB per maand.

Je zou natuurlijk ook een Spaanse simkaart met internet kunnen regelen. Dit kun je vanuit Nederland doen. Je kunt bijvoorbeeld een Spanje Data simkaart 10 GB kopen (bij BOL.com). Deze kaart stelt jou in staat om een prepaid kaart te kopen die je in Spanje kunt gebruiken en die 10GB download data bevat.

Het is zelfs mogelijk om in Nederland een data simkaart onbeperkt te kopen voor Spanje.

Prijzen voor opwaarderen: 1GB 7 euro, 5GB 31 euro, 10GB 59 euro, 25GB 139 euro, 50GB 269 euro

Mifi router in Spanje

Een andere optie is om een zogenaamde mifi router in Spanje te kopen of te huren. Een mifi wordt ook wel een pocket wifi genoemd. Het is een hele kleine router met daarin een simkaart. Meerdere apparaten kunnen verbinden met deze mifi en hebben dan toegang tot het internet via deze mini router.

My Webspot mifi

Via webspot kun je een pocket wifi huren in meerdere landen waaronder Spanje. Je kunt ook voor één land het apparaatje huren. Wat heel aantrekkelijk is, ze bieden onbeperkt internet (Unlimited Internet). Maar dat klopt niet helemaal. Ja je krijgt onbeperkt toegang tot internet. Maar de hoeveelheid data die je vervolgens gebruikt die is niet onbeperkt. De elke dag pas (each day pass) in Spanje bevat 1 Gb in high speed 4G/LTE en vertraagde verbinding de rest van de dag wanneer je meer dan 1GB gebruikt. De dag-pas activeert automatisch iedere dag tijdens jouw vakantie. Dus elke dag heb je 1 Gigabyte data om mee te werken. Dit is per dag eigenlijk niet heel veel, zeker niet met meerdere mensen (Youtube, Netflix, Tiktok, Instagram). Aan de andere kant, je hebt dan wel ongeveer 30 GB per maand en dat is wel een aanzienlijke hoeveelheid data.

Je betaalt 138 euro voor een vakantie van 20 dagen. En ga je 2 weken / 14 dagen met vakantie dan betaal je in totaal 110,60 euro.

https://www.my-webspot.com/pocket-wifi-spain/

Wifivox

Ook Wifivox heeft een mooie oplossing als je in Spanje een goede wifi verbinding wenst. Maar inmiddels heeft dit bedrijf haar naam aangepast naar Travelwifi. Geen idee waarom, maar het heeft nu een andere naam. De website van Wifivox werkt nog wel maar die verwijst jou uiteindelijk door naar een andere website.

Travelwifi

Het bedrijf Travelwifi is de nieuwe naam van het vroegere Wifivox. Zij bieden meerdere permanente (koop) oplossingen zoals het kopen van een mifi router (de Sapphire 3), het kopen van een powerbank (Sapphire Power) en het kopen van een kopen van een Tablet dat gelijk ook dienst doet als Hotspot. Maar ik focus nu even op de te huren TravelWifi Portable Hotspot, een kleine wifi router die je overal mee naar toe kunt nemen. Dit wifi apparaatje is per dag te huren en is beschikbaar in 3 varianten:

  • ADVENTURE 1 GB/DAG voor $5.95 (+/- € 5,85) per dag
  • ESCAPE 5 GB/DAG voor $6.95 (+/- € 6,82) per dag
  • VOYAGE 10 GB/DAG voor $7.95 (+/- € 7,80) per dag

Wanneer je kiest voor de optie ADVENTURE (1 GB/DAG) dan betaal je met 20 dagen vakantie in Spanje in totaal $119.00 / € 117,00. Dat is dus € 21,00 euro goedkoper dan My Webspot. Stel je gaat voor de VOYAGE optie (dus de maximale 10 GB/dag) dan betaal je $159.00 / € 156,00 voor 20 dagen. Dat is natuurlijk wel duurder dan de 1GB opties, maar dan kun je wel dagelijks flink downloaden (Netflixen, Videoland, Disney+ op de TV in het Spaanse appartement).

Maar er is nog een optie bij Travelwifi en dat is dat je de Portable WiFi Hotspot Rental ook kun huren voor een hele maand. Voor een hele maand betaal je $157.50 / +/- € 156,00 in totaal (bijvoorbeeld 30 dagen huren) en dan krijg je in totaal 300GB om in Spanje te gebruiken. Dat is dus meer dan de 200 GB in totaal na 20 dagen met 10 GB per dag. Met 20 dagen (je stuurt de mifi namelijk gewoon wel eerder terug) heb je dan 15 GB per dag (300 GB / 20) en je betaalt ook nog eens bijna hetzelfde bedrag.

https://travelwifi.com/

HipPocketWifi

Ook HipPocketWifi biedt een wifi oplossing tijdens de vakantie. Echter zij hebben meer de focus op vakantiegangers in Frankrijk. Maar hun apparaat is in heel Europa te gebruiken en dus ook in Spanje.

https://hippocketwifi.com/en/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *