Lebara sim only ervaringen

Op dit moment heeft Lebara een nieuwe campagne. Zo zien we op televisie enkele fimpjes voorbij komen met de tekst “Lebara Sim Only, unlimited bellen, 5 Gig, één tientje per maand. Wat houd je tegen?”. Wat houd ons tegen? Dat kan ik je vertellen. De ervaringen die wij op internet zien en lezen over Lebara sim only, dat houdt ons tegen!

lebara reclame

Lebara is zeer actief met reclame maken, offline en online. Meest opvallend zijn de reclamevideo’s. In beeld zien we de tekst “Lebara niet te stoppen“. Dat is ook de titel van een brede campagne, ze zijn niet te stoppen. Nu hoeven ze mij (en vast ook niet van andere consumenten) niet te stoppen. Maar ze hadden misschien wel eerst wat zaakjes kunnen verbeteren voordat ze op zoek gaan naar nog meer nieuwe klanten. Veel bestaande klanten zijn namelijk helemaal niet tevreden en met diverse klachten wordt, zo lees je op het internet, maar weinig gedaan. Zo hebben klanten moeite om het abonnement te beëindigen. Bedoelt Lebara dat met de campagne? Het abonnement is niet te stoppen!?!?

“Mensen praten, maar ze weten niks. Wat mag? En wat niet?”

Eerlijk toegegeven, de reclame is goed. Hippe beelden en een brutale voice over (van rapper Extince) tekst die zegt: “Mensen praten, maar ze weten niks. Wat mag? En wat niet? Hoe je je moet gedragen. Hoe dan? Jij bent degene die het voor jou bepaalt. Lebara Sim Only. Unlimited bellen. 5Gig. 1 tientje per maand. Dus wat houd je tegen?“. Dat zal de doelgroep (voornamelijk millennials) zeker aanspreken. Ook het aanbod natuurlijk, 5 gigabyte data per maand en onbeperkt bellen voor slechts tien euro per maand, is mooi. Lebara maakt gebruikt van het mobiele netwerk van KPN, dus dat zit ook goed. Waar gaat het mis? Het gaat mis bij de service en ondersteuning. Veel bestaande klanten roepen daarom dat je ver weg moet blijven bij Lebara.

Lebara reviews van anderen

Als we de diverse reviews over Lebara nalezen op internet dan vallen een aantal zaken op. Op Ervaringen.nl zien we dat de telecom bedrijf een 3 (van de 10) krijgt en dat is een zware onvoldoende. Bij de reacties / ervaringen gaat het vooral over:

  • het slechte telefonische bereik van de helpdesk,
  • dat het opzeggen van een abonnement heel lastig is (online is dit niet mogelijk, aansluiten kan wel online),
  • onduidelijkheid over het verbruik (met name data)

Alide schrijft op Ervaringen.nl:

Ik wou dat ik er niet in was getrapt. Lieve mensen wees gewaarschuwd! Hoe mooi het aanbod van 4G data en onbeperkt bellen ook klinkt voor 10 euro per maand! Stink er niet in.

Op Bellen.com zou slechts 29% van de beoordelaars Lebara.nl aanraden als provider aan anderen. En ook hier gaan de meeste klachten over de telefonische klantenservice die extreem slecht bereikbaar is. Meerdere mensen hebben het over wachttijden van meer dan 30 minuten en je ziet zelfs mensen schrijven over 2 uur wachttijd.

Op Trustpilot iets meer positieve reacties. Klanten zijn over de technische werking, de bereikbaarheid van het toestel, het functioneren van de abonnementen wel tevreden. Ook veelal positieve reacties over het aanmelden en over het opwaarderen van prepaid cards. Dus wanneer alles technisch goed gaat dan zit je bij Lebara wel goed. Echter zodra je de helpdesk / klantenservice nodig hebt dan krijg je opeens een hele andere en mindere prettige ervaring.

Facebook berichten van Lebara krijgen al snel negatieve opmerkingen van klanten. Omdat mensen nauwelijks met Lebara in contact kunnen komen, is reageren onder een Facebook post een goed alternatief. Ook uit deze reacties kun je concluderen dat veel klanten zeer gefrustreerd raken van de klantenservice, of beter: het gebrek er aan.

Sommige mensen zijn echt woedend. Zo schrijft Bonney J.:

En nog steeds geen mail terug ontvangen, geen reactie via privébericht en niet te bereiken telefonisch. Zitten er wel mensen achter die telefoon of bestaan jullie wel?? In ieder geval heb ik via de mail meteen vorige week de simkaart opgezegd en wil graag daar nog een reactie op hebben. Vr. gr Bonney J.
O ja. Er ligt ook een klacht bij klachtencompas over jullie en ook daar reageren jullie niet op.

Een andere klant (Agnieszka) schrijft onder de reclame Facebook post van Lebara:

Ik vindt het schandalig hoe jullie met de abonnees omgaan . Jullie geven geen antwoord op het mail en nemen telefoon niet op . Ik hang nu al een uur aan het telefoon en de hele tijd de zelfde : “”wacht u even aan de lijn wij helpen je zo snel mogelijk”. Ik ben woest en bij deze stop ik met alle sim only abonnementen.

Eigen review Lebara

Het afsluiten van een prepaid account ging inderdaad zeer eenvoudig bij Lebara. Binnen een paar dagen hadden we de sim card ontvangen en konden wij gelijk aan de slag met onze GSM telefoon (een ouder model die we nog hadden liggen). Zelf bellen en gebeld worden dat werkt ook prima. En internetten is ook geen probleem via 4G. Het is alleen niet duidelijk hoe het dataverbruik wordt verwerkt via de prepaid optie die je hebt gekozen.

Bij de eerste keer opwaarderen van de pre-paid moest ik nog wel even goed uitzoeken welke mogelijkheden er waren en wat de beste optie was. Zo heb je de 10 = 20 variant. Je stort 10 euro en dan krijg je 20 euro aan beltegoed (dit kan trouwens ook met 5 = 10, 20 = 40, 30 = 60). Maar wanneer je dan wilt weten wat deze 10=20 optie precies inhoudt dan heb je een probleem. De website van Lebare is hier zeer onduidelijk over. Kun je het beltegoed slechts 30 dagen gebruiken? Onbeperkt? En wanneer je 4G gebruikt, hoe wordt dit verrekend met de 20 euro tegoed? Na wat zoekwerk zag ik dat je voor internetten op het 10 = 20 prepaid pakket 49ct per MB betaald en voor bellen naar mobiel betaal je dan 26ct per minuut. Over de geldigheid van dit prepaid pakket is bij de site van deze provider bijna niets te vinden. Op Bellen.com staat dat dit 10=20 pakket maximaal 3 maanden geldig is.

Een andere prepaid optie is Lebara ONE (One10, One20, One30, etc.). Bij deze optie krijg je voor een betaling van 10 euro ook 10 euro aan bel-tegoed. Bij deze prepaid-versie betaal je voor Mobiel internet 1 ct per MB en voor bellen naar een GSM betaal je 12 ct per minuut. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan bij 10 = 20. Over de geldigheid van dit pakket / deze optie is ook bijna niets te vinden. Op Bellen.com staat dat dit One mobile pakket slechts 1 maand geldig is. Is het dan wel een pre-paid pakket of een soort verkapt sim only maand abonnement?

Door de aantrekkelijke verdubbeling koos ik de eerste keer voor 10=20. Wat houd je tegen? Ja nee, niets hield mij tegen om deze optie te kiezen. Echter al na 7 dagen kreeg ik bericht dat alle tegoeden van de prepaid waren opgebruikt. Wat? Bijna niet gebeld, wel wat data verbruikt. Op de site (klanten gedeelte) was over mijn verbruik weinig te zien. Misschien deed ik zelf iets fout? Dus de tweede keer koos ik voor LebaraOne. Dit duurde gelukkig een stuk langer. Echter na 30 dagen was het ook voorbij met de pret en dat terwijl er nog best wat tegoeden over waren. Ik besloot de klantenservice te bellen om advies in te winnen. Maar ook ik hing al meer dan 30 minuten in de wachtstand en heb toen maar opgehangen. Op zich is een Sim Only abonnement (zoals in de reclame) wel interessant. Maar ik moet dan opnieuw 15 euro aansluitkosten betalen terwijl ik al klant ben!? En mijn opties overleggen met de telefonische helpdesk is ook geen optie. Dus misschien toch maar naar een andere provider kijken. BEN lijkt een goede optie.

Comments
  1. frans_q@tutanota.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *