Backup maken van Whatsapp naar Google Drive

Guiide on how to back up your WhatsApp messages to Google Drive

Je kunt jouw WhatsApp gesprekken bewaren door ze op te slaan bij Google Drive. Daarna heb je altijd toegang tot deze chats vanaf ieder apparaat.

WhatsApp is toch wel de meest gebruikte App voor het chatten met vrienden. Er zijn natuurlijk ook andere Apps op de markt maar eenmaal begonnen met Whats App dan stap je niet snel over. En Whatsapp werkt prima want je hebt groepsgesprekken waarmee je handig kunt afspreken en kunt overleggen. Je kunt foto’s mee sturen of andere afbeeldingen. Je kunt korte geluidsbestanden sturen, etc.

Wat ook de reden is dat je werkt met WhatsApp je zult waarschijnlijk diverse gesprekken willen bewaren. En bijvoorbeeld bij het wisselen van jouw toestel of wanneer je toestel kapot gaat dan ben je mogelijk alles kwijt van Whatsapp. Maar het goede nieuws is, je kunt eenvoudig alles backuppen. Het slechte nieuws is dan wel weer…. Google drive is alleen beschikbaar voor Android gebruikers en dus niet voor Apple en Windows gebruikers.

Hoe bewaren we Whatsapp berichten?

1) Update WhatsApp

Ga naar Google Play store en controleer of je echt de meest recente versie van WhatsApp op je telefoon hebt staan. Zo niet dan eerst even een update uitvoeren.

2) Kijk of de optie er is

Zodra alles up2date is dan start je de App WhatsApp op en ga je naar Settings > Chats and calls (instellingen -> chats) en dan staat daar een optie ‘Chat back-up’.

3) Back het up

In Chat back-up zie je wanneer de laatste backup is gemaakt en een knop Back-up om nogmaals alles te bewaren op Google Drive. Verder heb je hier de mogelijkheid om bijvoorbeeld wekelijks automatisch een backup te laten maken.

En dat is alles!

 

Comments
  1. Erik

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *